Nowy produkt

Wąż do transportu żywności PUR SP

Wąż do przesyłu żywności PUR SP

1 sztuka = 1 metr bieżący

Grubość ścianki 0.9 mm


Wąż do transportu substancji spożywczych takich jak ziarna zbóż, otręby zbożowe, mąki, cukru, tytoniu itp. Dzięki polskiej produkcji i poliuretanowi najwyższej jakości wąż jest odporny na ścieranie i idealnie nadaje się do przesyłu materiałów sypkich, które mogą powodować ścieranie. 


Wąż wykonany jest z poliuretanu poliestrowego dopuszczonego do kontaktu z żywnością. Ścianki są gładkie, co zapewnia zoptymalizowany przepływ oraz minimalne ścieranie.


Wąż posiada atesty poświadczające możliwość przesyłania nim substancji spożywczych.

Wąż PUR do żywności - właściwości:

Materiał ściankipoliuretan poliestrowy do kontaktu z żywnością
Grubość ścianki0,9 mm
Podstawa konstrukcji wężadrut stalowy sprężynowy nierdzewny
Średnica drutu1,2 ÷ 3,5 mm w zależności od średnicy węża
Długości handlowestandardowo do 20 mb, dla niektórych średnic po wcześniejszym uzgodnieniu do 30 mb
Kolortransparentny, przeźroczysty
Odprowadzanie ładunków elektrostatycznychpoprzez uziemienie spirali
Rezystancja powierzchniowa10^10 ÷ 10^12 Ohm, w zależności od wilgotności
Klasa palnościV – II zgodnie z UL 94
Współczynnik ścieralności30 mm3
Odporność termiczna-40 ÷ +75°C
Właściwościbardzo dobra odporność na ścieranie, dobra elastyczność, spełnia wymagania Dyrektywy UE 2002/72/EC, Rozporządzenia PE 1935/2004 w zakresie cech organoleptycznych i migracji globalnej dla płynów modelowych


Zastosowanie węża PUR SP:

  • Wąż do kontaktu z żywnością suchą i uwodnioną
  • Stosowany do odpylania, transportu grawitacyjnego i pneumatycznego sypkich i suchych materiałów
  • Wąż ziaren zbóż
  • Wąż do otrębów zbożowych
  • Wąż do mąki i cukry
  • Wąż do przesyłu tytoniu




Temperatura pracy krótkookresowaOd -30°C do +75°C
Maksymalna długość rolki20 mb
Grubość ścianki0.9 mm
Współczynnik ścieralności30 mm3
Odprowadzenie ładunków elektrostatycznychPoprzez uziemienie spirali
Podstawa konstrukcji wężaStalowy drut sprężynowany nierdzewny
Twoje pytanie zostało wysłane, dziękujemy!
Masz pytania?